Futsal Holwerd strandt in de 8e finale ronde van de noordelijke beker

Deze week was er voor ons geen competitieronde maar gelukkig zaten we nog in de beker. In de 8e finale hadden we een uitwedstrijd geloot tegen Oeverzwaluwen 2, op papier een 3e klasser. Er lagen dus mogelijkheden dat wij als 2e klasser zouden doordringen tot de kwartfinale van de noordelijke beker. Dat zou een unicum betekenen in mijn inmiddels roemruchte futsalcarriére. Speciaal voor deze heugelijke wedstrijd had Berend met hulp van Mem een busje geregeld zodat er nu niet twee chauffeurs nodig waren maar we aan eentje genoeg hadden. Niemand stond natuurlijk te popelen om te rijden maar uiteindelijk was het aanvoerder Ulbe die zich als Bob opwierp om de rest een alcoholrijke derde helft te bezorgen. Nadat we tegenstander Oeverzwaluwen 2 geloot hadden werd er al gelijk druk gegoogled waar deze tegenstander vandaan kwam. Wel nu,  ze kwamen uit Koudum en ook dat moest door de meesten opgezocht worden. Navraag leerde dat Sjoerd er vroeger wel eens op vakantie was geweest.  De omgeving van Koudum is namelijk een toeristisch gebied in de regio Zuidwest Friesland. Vanuit Noordoost Friesland was het ongeveer een uur rijden. De terugreis zou ook minstens zolang duren vermoedde ik. Ik had op tijd nog maar wat Schultenbräu ingeslagen maar bij het vullen van de koelbox sprong de schrik me om het hart: zou dit wel genoeg zijn voor mijn teammaten inclusief mijzelf? Ruim dertig blikjes betekende maar 4 á 5 blikjes per persoon en dat is voor de meesten van ons vrij karig. Toen ik thuis opgepikt werd opperde ik al dat we misschien een tweede koelbox moesten hebben. De selectie was compleet deze avond, dat wil zeggen aanwezig waren: Rick, Leo, Jeroen, Sjoerd, Kars , Ulbe, Jan Johannes, Berend en ik. Op de heenreis viel het voor de meesten niet mee om zo lang niet te roken. Net voorbij Bolsward werd de bus maar even op een parkeerplek langs de weg gezet zodat een aantal wat stoom af kon blazen. Rond kwart over acht arriveerden we uiteindelijk bij sporthal De Sândobbe. Aangezien we mooi op tijd waren voor de wedstrijd die 20.40 uur aanving was er nog tijd voor koffie vooraf. Vanuit de kantine hadden we een prima zicht op de sporthal waar ze bezig waren met een training van mijn favoriete sport naast futsal: damesvolleybal. Ik raakte aan de praat met scheidsrechter Stef Verhagen en hij verzocht mij of ik ook op hem wou stemmen. Hij was namelijk genomineerd voor de titel Vrijwilliger van het jaar. Zelf ben ik als vrijwillig medewerker thuisadministratie actief voor Humanitas. Ik was benieuwd wat hij dan deed qua vrijwilligerswerk. Desgevraagd vertelde hij dat hij al een aantal jaren actief is bij TOF vakanties. Deze organisatie verzorgd vakanties voor mensen met een beperking en hij was al flink wat vakanties mee geweest om deze mensen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Aan de titel Vrijwilliger van het jaar hangt een geldprijs vast van € 2.000,- wat weer een mooie vakantie zou betekenen voor velen. Ik hoorde het geïnteresseerd aan en hij vroeg me om mijn nummer zodat hij de link kon appen waarop ik mijn stem kon uitbrengen. Ik gaf het hem maar ik was eerst wel benieuwd hoe hij onze wedstrijd zou leiden. Het leek me in ieder geval dat hij erg begripvol om zou gaan met Leo maar dat wilde ik eerst zeker weten.  

Oeverzwaluwen 2 en Futsal Holwerd 1 waren van quitte af aan gewaagd aan elkaar. Wij hadden 4 wissels op de bank, onze tegenstander had er ook 3 zitten. Vooral in het begin was het wat aftasten van beide ploegen en het duurde enkele minuten voordat de eerste kansen ontstonden. Op een venijnig schot wat links van het centrum kon ik goed redding brengen met mijn hand. Aan de overkant vielen er ook kansen te noteren voor Berend en Kars maar de keeper van Oeverzwaluwen 2 hield zijn ploeg vooralsnog op de nul. Ik had ondertussen nog een paar reddingen verricht en het duurde relatief lang voordat de eerste goal van de avond te noteren viel. Na een achterbal rolde ik de bal uit naar Jeroen die rechtsachter stond maar die zich net op dat moment omdraaide. Een tegenstander zag zijn kans schoon en was eerder bij de bal. Deze buitenkans liet hij zich niet ontnemen en hij passeerde mij wat de 1-0 betekende voor Oeverzwaluwen 2. Hierna voerden wij de druk op maar het was lastig om een bres te slaan in de hechte verdediging van onze tegenstander. Ulbe schoot vanaf links nipt voorlangs, en Leo kwam te dicht op de keeper uit om hem te passeren. Kort voor rust kwamen we gelukkig toch nog op 1-1 al hadden we daarvoor wel de hulp nodig van een tegenstander. Jan Johannes had een goede actie op links en gaf hard voor op Sjoerd die goed gepositioneerd stond.  Een tegenstander was hem echter voor en werkte de bal in eigen goal, 1-1. Al met al een terechte ruststand zodat ons nog een spannende tweede helft restte.

Meteen in het begin kreeg Oeverzwaluwen 2 een dot van kans toen een tegenstander één op één op mij af kwam maar gelukkig wist hij mij niet passeren. In het vervolg waren beide ploegen weer ontzettend aan elkaar gewaagd en ontspon zich een spannende strijd wie uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Ik ging echter opnieuw de mist in toen ik Berend een bal uitrolde op onze rechterkant. Normaal gesproken futsalt Berend zich vaak gemakkelijk onder deze druk uit maar hoe anders was het deze keer. Een tegenstander zette druk waardoor Berend de bal verspeelde en weer werd ik gepasseerd, 2-1. Met nog ruim een kwartier te spelen vergreep Leo zich daarna rond de middellijn aan een tegenstander die dreigend demarreerde om een gevaarlijke man-meer-situatie te creëren. De prima leidende scheidsrechter Verhagen kon niet anders dan geel trekken en deed dit zo begripvol dat zelfs Leo er vrede mee had. De twee minuten met een man minder doorstonden we prima. Een paar keer moest ik ingrijpen maar zelf kregen we ook nog een beste kans al wist Jan Johannes die helaas niet te verzilveren. Toen we weer compleet waren viel al gauw de 2-2. Berend zette goed door over rechts en vond uiteindelijk met een prima pass Jan Johannes bij de tweede paal die ons van dichtbij weer op gelijke hoogte bracht. De goede aanvallende bedoelingen ten spijt kwam Oeverzwaluwen 2 echter al gauw weer op 3-2. Vanaf rechts werd richting het centrum de futsallende oplossing opgezocht maar een tegenstander was Kars te snel af en verschalkte mij nu wel één op één. Er waren nog ruim tien minuten te spelen maar het was lastig om een gaatje te vinden in de stug  verdedigende ploeg uit Koudum. Zelf kwamen ze er nog een aantal keren gevaarlijk uit maar kon ik gelukkig voorkomen dat we verdere schade opliepen. De laatste paar minuten nam Ulbe mijn plaats als keeper in om zo een extra veldspeler te creëren. In de slotminuut had hij nog het overzicht om Rick te bedienen op rechts die de keeper probeerde te passeren in de korte hoek, maar jammer genoeg de paal trof. Helaas mocht het niet zo zijn dat we de laatste acht van de noordelijke beker bereikten. Erg, erg jammer!

Na afloop zei scheidsrechter Verhagen tegen me dat het aan mij niet had gelegen maar daar dacht ik zelf toch echt anders over. Oeverzwaluwen 2 was zeker niet een slechte tegenstander maar in twee keer 25 minuten hadden we ook maar 2 doelpunten gemaakt. Het was simpelweg te weinig om aanspraak te mogen maken op de overwinning. Begrijpelijkerwijs was de teleurstelling groot maar na de wedstrijd kun je niets meer veranderen aan de eindstand. Het eerste biertje smaakte me niet echt, maar gelukkig veranderde dat snel. Op de terugreis maakten we er toch nog een gezellige avond van. Bij de Mc Donalds in Leeuwarden waren we nog mooi op tijd voor een warme hap binnen. Het richtingsgevoel bij sommige van mijn teammaten werd er niet echt beter op hoorde ik toen we er weer uit liepen. Een tweede ronde zat er helaas niet meer in, of dan zou het via de Mc Drive moeten. Dat hebben we maar niet meer gedaan. Qua bier hield het niet meer over de terugreis van Leeuwarden naar Holwerd. Eb in de koelbox was wel typerend voor deze avond…

Graag wil ik nog even van de gelegenheid gebruik maken om de lezers van mijn wedstrijdverslagen te vragen om te stemmen op scheidsrechter Verhagen zodat vele mensen met een beperking weer een fantastische vakantie kunnen beleven die mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van TOF Vakanties, en dan speciaal door Stef Verhagen. Let op: stemmen kan tot en met morgen (zondag)  nog, dus doe het alsjeblieft vandaag of morgen. Stemmen kan via de volgende link: https://www.vrijwilligersprijzen.nl/passieprijs/stef-verhagen

Erg bedankt namens scheidsrechter Verhagen, en natuurlijk ook namens mij 😉

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Zoeken
Of stuur ons een bericht