Futsal Holwerd 1 bekert door ten koste van Blauw Wit 6

Na een weekje vrij omdat ons MFA omgetoverd was voor de Kleindierenshow konden we deze week weer los qua futsal. Geen competitiewedstrijd maar een bekerwedstrijd stond op het programma. Nadat we eerder dit seizoen Wardy 1 verslagen hadden moesten we het nu opnemen tegen Blauw Wit 6. Een vierdeklasser bleek dit te zijn, op zich zou dat op papier vooral thuis niet al te lastig moeten zijn. Maar we speelden niet op papier dus wist je maar nooit hoe de bal zou rollen deze avond. Ik was voorafgaand aan de wedstrijd al in een feestelijke stemming. Zoon Chris verjaarde voor de vijfde keer en het was jammer dat ik op deze dag niet eerder bier kon drinken dan ’s avonds rond half tienen. De middag was gezellig druk en Chris moest ook nog trainen van half 7 tot half 8. Al met al was het ’s avond wat een gevlieg maar nadat ik Chris weer thuis afgeleverd had toog ik op de fiets weer richting het MFA en was ik rond kwart voor acht nog mooi op tijd voor de koffie. Eerst showde ik nog even trots mijn nieuwe Juventus-tenue. Het had een lieve duit gekost maar ik was uitermate tevreden met mijn aankoop. Veel badmintonners waren er niet dus was het wel jammer dat Tineke ook nog eerder op moest houden om ons van koffie, thee en chocomel te voorzien. De selectie bestond deze avond uit: Rick, Kars, Jan Johannes, Leo, Sjoerd, Ulbe en ik. Marco is nog steeds geblesseerd en fungeerde als coach deze avond. Jeroen ontbrak omdat hij verlaat was, hij kwam aan het eind van de eerste helft pas de zaal binnen en had niet meer de kracht om nog een helftje te futsallen. Scheidsrechter bij deze wedstrijd was de heer J. de Klein. Blauw Wit 6 vroeg hem of hij even een teamfoto wou maken van hen, De Klein durfde dit de wat potige aanvoerder niet te weigeren. Rond kwart over acht werd er afgetrapt voor de tweede bekerwedstrijd van het seizoen 2018-2019.

Blauw Wit 6 kwam redelijk uit de startblokken want de eerste kans was voor onze tegenstander. Na een uitbraak hield ik echter goed de benen bij elkaar en kreeg een Leeuwarder de bal er niet tussendoor. Hierna namen wij meer het initiatief maar omdat we een te laag tempo hanteerden wilde het vooral in het begin niet echt vlotten met kansen. Aanvoerder Ulbe zag in het verloop van de eerste helft een hard schot van links op de tweede paal uiteenspatten, even later ging een nieuwe poging van bijna dezelfde afstand net voorlangs. Blauw Wit 6 kon op zich aardig meekomen maar creëerde ook amper kansen zodat ik nauwelijks in actie hoefde te komen. Voor het publiek viel er niet erg veel te genieten in de eerst helft. Na een mooie hoge bal van Sjoerd van links pegelde Rick de bal buiten het bereik van de keeper op de kruising. Pogingen van Leo waren een prooi voor de goallie aan de overkant. Uiteindelijk duurde het zo’n 16 minuten voordat er gescoord werd, gelukkig wel door ons. Op aangeven van Rick was het Sjoerd die van dichtbij de bal langs de keeper wist te krijgen, 1-0. In het vervolg van de eerste helft waren er nog kansen van Kars en Jan Johannes maar vooralsnog hadden zij beide het vizier niet scherp genoeg afgesteld. Gerust werd er daarom met een minieme 1-0 voorsprong. Op papier weliswaar een voorsprong maar gespeeld was de wedstrijd bij lange na nog niet.

In de tweede helft toonde Blauw Wit 6 veerkracht maar dit kwam mede doordat wij niet echt groots speelden. Na een aantal minuten spelen kwamen ze ietwat gelukkig op 1-1. Een schot vanaf de kop van de cirkel ging door Rick zijn benen en belandde via de binnenkant van mijn rechterbeen op linkerpaal. Een Leeuwarder was er als de kippen bij om van dichtbij de rebound te verzilveren. Hierna leunde onze tegenstander weer wat achterover en mochten wij het spel maken, wat maar moeilijk lukte. Kars en Sjoerd misten het doel en Leo wist de bal wel tussen de palen de krijgen maar wel weer net in de handen van de keeper. Met enkele uitworpen probeerde de keeper van Blauw Wit 6 de bal achter onze verdediging te krijgen maar Ulbe en Rick stonden steeds goed gepositioneerd. Jan Johannes werkte hard en verschillende tegenstanders hadden veel moeite om hem bij te houden. Ulbe schoot wederom op de paal, het zat ook hem niet echt mee deze avond. Uiteindelijk werd het wel 2-1. Rick speelde in op Jan Johannes die een zwieper kreeg maar toch op de been bleef. In plaats van weer af te spelen op Rick ging het hij succesvol voor eigen succes. Hij omspeelde de keeper en punterde simpel raak. Nu moest Blauw Wit 6 weer komen maar dit ging niet zonder slag of stoot. De aanvoerder ging tegen de vlakte en een Leeuwarder grapte dat dit waarschijnlijk met zijn leeftijd te maken had, hij scheen al boven de 50 te zijn. De keeper aan de overkant was richting de 60 wist hij me nog te vertellen, voor de rest waren het allemaal nog broekjes bij Blauw Wit 6. Met mijn 40 jaar kan ik het dan nog wel volhouden hoop ik. Met nog een paar minuten te spelen bezorgde Jan Johannes ons een slechte dienst al kon ik niet goed volgen waarom scheidsrechter De Klein hem geel gaf. Waarschijnlijk op appèl van zijn blindengeleidehond. De Klein zat er wel vaker naast deze avond maar tot dan toe had het niet zulke gevolgen als nu. Met twee man in de muur was het zicht belemmerd, en als de bal dan ook nog door de muur gaat en aangeraakt wordt, is het gevolg de 2-2 in mijn rechterbenedenhoek. In de ruim twee minuten die nog resteerden wisten we niet meer te scoren zodat deze bekerwedstrijd via penalty’s beslist zou moeten worden.

Ulbe, Jan Johannes en Kars waren de penalty-nemers van onze kant. Tot grote tevredenheid zag ik de aanvoerder van Blauw Wit 6 de toss winnen. Hij koos ervoor dat wij moesten beginnen met het nemen van de penalty’s. Een keuze die niet erg overtuigd van zelfvertrouwen als je het mij vraagt. Ik was blij dat Blauw Wit 6 de toss had gewonnen want nu mochten wij natuurlijk kiezen op welke goal er geschoten zou worden. Die voor de tribunes natuurlijk, dat lijkt me juist weer een voordeel als je thuis speelt. Aanvoerder Ulbe schoot de eerste penalty zelfverzekerd in het netje. Ook Jan Johannes had weinig moeite om de keeper te verschalken en wist zijn penalty te benutten. Hierna hoefde Kars het niet eens meer te proberen want ondertussen was Blauw Wit 6 al op een onoverbrugbare 2-0 achterstand gezet. Futsal Holwerd 1 vervolgt dus zijn bekeravontuur na een niet al te oogstrelende wedstrijd.

In de kleedkamer aangekomen had Jeroen al bier geregeld. Met bier onder de douche zou ik thuis ook eens moeten proberen, niets mis mee. In de kantine zaten we vervolgens aan de kleine stamtafel. Ondanks de lamp had ik nog best redelijk zicht op Ajax-Go Ahead Eagles maar dat kon mij niet echt boeien. Het zat uitermate gezellig en met twee Siemen schalen viel er echt wat te vieren. Jammer alleen dat niet iedereen het zo lang vol wist te houden maar ik ben dan ook de enige die thuiswerkt op donderdag. Dat Jan Johannes het niet laat maakt kan ik me nog wel voorstellen maar dat ook anderen al rond elven vertrekken is toch wat een domper. Met Sjoerd en Rick bleef er echter nog genoeg gezelligheid over. Tot ruim na twaalven hielden we het vol en uit. Erg lekker om op deze manier een bekerwedstrijd te winnen!