Futsal Holwerd 1 heeft weer een driepunter in de tas

Het was een hectisch maar bovenal leuk weekje zo halverwege november. Qua futsal stond afgelopen woensdag de vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Tegenstander in ons eigen MFA was G.S.F.V. Drs. Vijfje 6. Onze tegenstander had tot dusver nog maar één wedstrijd gewonnen in de competitie. Dat kan natuurlijk de beste overkomen, want ook wij hadden nog maar één competitiewedstrijd gewonnen dit seizoen. Op papier dus een zespuntenwedstrijd waarin beide ploegen op zoek moesten naar hun tweede overwinning. Wij waren bijna overcompleet deze avond. Bijna, want Marco kon nog steeds niet spelen vanwege een liesblessure. Gelukkig was hij wel aanwezig om als bevlogen coach zijn team naar de overwinning te leiden. Via de app had Melvin aangegeven ook wel weer eens mee te willen futsallen. Hij was vrij dus dit was een mooie gelegenheid voor hem om weer eens zijn futsalkicksen aan te trekken. Democratisch was besloten dat Melvin nog wel mee kon spelen, hoewel de rest van de selectie ook aanwezig was: Ulbe, Jeroen, Kars, Sjoerd, Rick, Jan Johannes, Leo en ondergetekende. Een negen-man-sterke selectie hadden we dus deze avond. In polo en trainingsjack, mede mogelijk gemaakt door Tegelzetbedrijf Land zagen we er erg gelikt uit toen eenieder arriveerde in het MFA. Ieders persoonlijke spullen zaten in de gloednieuwe spelerstassen die we aangeboden hebben gekregen van Fidesta Zorg. Hoofd sponsoring Jeroen heeft namens het team de onderhandelingen met de sponsors gedaan, enig commercieel talent kan hem zeker niet ontzegd worden. Qua professionalisering heeft ons team hierdoor echt stappen gemaakt met dit nieuwe materiaal. Hopelijk slaat dit over qua teamprestaties dit seizoen. Toen ik mijn tas in de kleedkamer had gebracht liep ik scheidsrechter Strampel bijna van de sokken. Ik maakte een praatje met hem, voor de wedstrijd kan het nooit kwaad om wat geïnteresseerd te doen weet ik uit ervaring. Hij bleek uit Heerenveen te komen, daar kon hij verder ook niets aan doen. Voor het omkleden was er nog tijd voor een bakje koffie in de kantine. De Groninger studenten waren inmiddels ook waargenomen in ons MFA. Na het feliciteren van kersverse vader Jan Johannes konden we onszelf dan eindelijk in het wedstrijdtricot hijsen. Ondanks de oproep van Kars op Facebook om veel support was het nog niet erg druk op de tribune toen Strampel floot voor aanvang van de wedstrijd.

G.S.F.V. Drs. Vijfje 6 was op aardige oorlogssterkte westwaarts afgereisd, ook bij onze tegenstander zaten vier wissels op de bank. Zij startten energiek en wij hadden het lastig met de beweeglijkheid in het team. Na zo’n 3 minuten moest ik al vissen. Balverlies leidde een uitbraak in over onze rechterkant. Een aanvaller verschalkte mij met een hard en laag schot in de verre hoek, 0-1. Er druppelde nog wat extra publiek binnen in de beginfase van onze wedstrijd. De meesten had hun plekje al gevonden toen Jan Johannes ons op gelijke hoogte bracht, na een 1,2 met Ulbe omspeelde hij de keeper en was het simpel scoren, 1-1. G.S.F.V. Drs. Vijfje 6 raakte niet van de wijs en bleef gedurfd aanvallen en zo nu en dan futsalde de keeper ook mee als extra veldspeler. Wij hadden eerst wel wat moeite met hun manier van spelen. Bij de 1-2 kwam een aanvaller van rechts naar binnen, zijn schot smoorde door een verdediger, maar de bal kreeg een nogal vreemde curve waardoor ik niet meer bij de bal kon, een Groninger student helaas nog wel. Bij de 1-3 haalde G.S.F.V. Drs. Vijfje 6 de achterlijn op links waarna de bal goed teruggetrokken werd, op het harde schot uit het centrum was ik kansloos. Leo, die van de bank af kwam, kon voorin weinig potten breken, maar gelukkig hield hij het spel simpel. Na ongeveer een kwartier spelen werd het ook nog 1-4, het zag er vooralsnog niet erg rooskleurig uit voor ons. Een poging van afstand van Jeroen zeilde hard naast en over. De achterstand had nog hoger uit kunnen vallen maar Rick assisteerde mij tot twee keer toe op de lijn, en voorkwam zekere tegentreffers. Voor rust wisten we gelukkig nog de achterstand te verkleinen. Ulbe scoorde op aangeven van Jan Johannes de 2-4. En Jeroen zette de 3-4 op door hard in te spelen op Jan Johannes, die keurig teruglegde waarna Ulbe onze derde en zijn tweede van de avond binnen kon punteren. Na 1-4 achter bood de ruststand van 3-4 toch wel perspectief voor het tweede bedrijf.

In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij. Al vrij vlot werd het 4-4, op aangeven van Rick scoorde Kars met links een frommelgoal. Kars bleef gevaarlijk en niet veel later kwamen we zowaar op voorsprong, op aangeven van Jan Johannes scoorde wederom Kars met een panna de 5-4. G.S.F.V. Drs. Vijfje 6 bleef vasthouden aan hun aanvallende spelstijl met meefutsallende keeper maar er slopen wat slordigheden in hun spel. Een poging van Jeroen vanuit mijn cirkel nota bene stuiterde net langs de verkeerde kant van de paal. Maar even later veroverde Ulbe op rechts de bal van een tegenstander, en legde terug op Jan Johannes die wel van grote afstand de 6-4 in het verlaten doel schoot. Het bleef nog even spannend want G.S.F.V. Drs. Vijfje 6 kreeg de 6-5 in de schoot geworpen toen Melvin gefilmd werd door zijn moeder vanaf de tribune. Risicovol uitverdedigen zorgde ervoor dat een Groninger hard kon uithalen vanaf een meter of zeven, ik was kansloos. In een poging het tij te keren ging een tegenstander echter over de schreef en de goed leidende Strampel toonde hem geel. De man-meer-situatie werd goed uitgespeeld, op aangeven van Melvin scoorde Rick de 7-5. Zelf voorkwam ik door heldhaftig optreden dat de marge verkleind werd. Sjoerd ontregelde op het middenveld ook een paar prima Groninger aanvallen. Daar kwam nog bij dat wij voorin scherp en gretig bleven. De 8-5 typ ik op Rick zijn conto, al zou het best kunnen dat Jan Johannes het laatste zetje over de lijn nog gaf. Jan Johannes speelde een bijzonder sterke wedstrijd, als hij het op zijn heupen heeft dan is hij lastig af te stoppen. De 9-5 van Jan Johannes was hier zo’n treffend voorbeeld van. Ulbe zat er voor de zoveelste keer deze avond goed tussen en zorgde hierdoor voor een snelle tegenaanval, nadat hij de bal op Jan Johannes had gegeven scoorde laatstgenoemde met een prachtig hakje. Toen de 9-6 nog viel voor G.S.F.V. Drs. Vijfje 6  waren er nog minder dan drie minuten te spelen. Verder lieten we het niet komen. Een gedegen teamprestatie leidde tot deze doelpuntrijke overwinning.

De derde helft startte met bier onder de douche maar er was geen muzikale omlijsting. De muziekbox is vooralsnog spoorloos. Bijzonder dat je zo’n groot ding kwijt kan raken, en nog bijzonderder is dat niemand schijnt te weten wie ‘m laatst gebruikt heeft. In de kantine was er geen voetbal op tv wat aanleiding gaf voor Leo om los te gaan over de Pieten-discussie. In de weken voorafgaand aan het Sinterklaasfeest is het altijd een extra spannende tijd voor Leo, het zat ‘m echt hoog. Er werd flink gelapt voor bier en snacks, 3 Siemen-schalen hebben we gehad, bij de laatste geloofde ik het wel. Sjoerd deed het vrij rustig aan qua bier, hij had de volgende dag een nogal vaag examen omdat hijzelf niet precies wist waarover, uit zijn omschrijving vermoed ik dat het om een inburgeringscursus ging. Het zat erg gezellig maar rond twaalven vonden Siemen en Tineke het wel mooi geweest en moesten we wel huiswaarts, gelukkig waren er nog meer leuke uitjes deze week…